Zians-Haas Rechtsanwälte

Faillisementsrecht

Insolventie van een firma betreft klanten, personeel, zakenpartners, aandeelhouders, borgen en zaakvoering. De gevolgen van een faillissement kunnen heel ver reiken. In sommige gevallen is de zaakvoering aansprakelijk voor de schulden van de firma. In ieder geval staat vast, dat er niet genoeg geld overblijft om alle crediteuren te betalen en dat de ene of de andere met lege handen ervan komt.

Om te vermijden dat u met lege handen naar huis gaat, geven we u advies over alle mogelijkheden om de gevolgen van een eventueel faillissement voor u te beperken. Indien u dan toch door een faillissement betroffen bent, voeren we de nodige procedures, om de schade naar mogelijkheid te beperken.

Ook staan we te rade voor ondernemingen in moeilijkheden. We toetsen of en in welke vorm een sanering mogelijk is, of het inderdaad beter is, een faillissement voor te leggen. Hierbij mag u niet vergeten dat kooplui, die niet als handelsvennootschap optreden, kunnen bevrijd worden van hun totale schuld en dat, in zulk geval, een nieuwe start meer zin heeft dan jarenlang, nutteloos tegen “windmolens“ te willen vechten.

Tips:
- Forderungsanmeldung: wie, wo, wann?
- Entschuldbarkeit: ein Hoffnungsschimmer für den Konkursschuldner und den Bürgen
- Eigentumsvorbehalt: ein Fallbeil

Publicaties:
- Bijdragen geschreven door advocaten van ons kantoor

News (Faillissementsrecht):